Kuchenne rewolucje

sezon 21 odcinek 9

Kuchenne rewolucje 21

W Chorzowie swoją restaurację Amore Mio zdecydował się otworzyć Łukasz wraz z mamą Ewą. Żadne z nich nie miało jednak doświadczenia w gastronomii. Ewa jest z zawodu pielęgniarką, a jej syn to urodzony sportowiec. Po przygodzie z piłką nożną Łukasz zajął się kulturystyką, początkowo jako zawodnik, potem jako trener. Niestety jego świetnie rozwijającą się karierę sportową brutalnie przerwała straszna diagnoza lekarska – guz mózgu. Wtedy Ewa wzięła sprawy w swoje ręce. By syn mógł poddać się odpowiednim terapiom, a jednocześnie miał źródło dochodu otworzyła wraz z nim włoską restaurację. Do spółki udało się jej pozyskać włoskiego kucharza. Niestety, jak szybko się okazało, mężczyzna miał iście włoski temperament. Nie bacząc na wspólników, obsługę czy gości, krewki kucharz rzucał wyzwiskami i talerzami na lewo i prawo. Spółka szybko się skończyła i prowadzeniem włoskiej restauracji musiała zająć się Ewa z Łukaszem. Tyle że nie specjalnie wiedzieli jak to zrobić… A wokół konkurencja duża. Na tej samej ulicy znajduje się turecki kebab, japońskie sushi i restauracja wietnamska. Najwyraźniej włoskie smaki Amore Mio nie przekonały gości, bo lokal świeci pustkami i przynosi same straty. Miesięcznie właściciele dokładają do niego od dziesięciu do piętnastu tysięcy złotych. Czy Magda Gessler okaże się antidotum na upadający biznes i gasnącą nadzieję właścicieli?

„Kuchenne rewolucje” – o czym jest program

Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych  rewolucji, tysiące przepisów kulinarnych, metamorfoz wnętrz i ona – nieustraszona Magda Gessler. Po raz dwudziesty pierwszy najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, by ratować upadające lokale. W dziesiątą rocznicę startu programu królowa TVN-u nie zwalnia tempa!

„Kuchenne rewolucje” – nowy sezon

W nowych odcinkach najsłynniejsza polska restauratorka zawita do pizzerii "Amore Mio" w Chorzowie oraz "Pizza Bella" w Ustroniu. W Szczecinku Magda Gessler przybędzie na ratunek Rafałowi, który prowadzi restaurację "Zamek". Jego przygoda z gastronomią rozpoczęła się od baru szybkiej obsługi z kebabem, aż mężczyzna zdecydował się przejąć znaną w okolicy restaurację. Choć dania udekorowane są po królewsku lokal zamiast kwitnąć, więdnie.
Królowa polskiej gastronomii wyruszy również do Piły, gdzie zadba o metamorfozę café bar "Barka". Swoje rewolucje przeprowadzi również w warszawskich lokalach "Na okrągło" i "Villa Ostródźka".
Z powiewem świeżości Magda zawita również niedaleko Gdańska. Bistro "Smacznego" mimo wielu wysiłków właścicieli nie przynosi zysków, a duża rotacja pracowników nie poprawia atmosfery.
O pomoc do Magdy Gessler zwróciła się również restauracja "Szybka szama", która w swoim menu posiada ponad sto pozycji! Właścicielka w lokalu pojawia się raz na dwa tygodnie i nie wytycza zbyt jasno zadań swoim pracownikom. Z tym rozgardiaszem poradzić sobie może tylko Magda Gessler!

Dodatkowo wraz z nowym sezonem rusza akcja #restauracjaDlaMagdy - od teraz każdy z widzów sam będzie mógł wskazać rewolucjonistce lokal, który koniecznie potrzebuje pomocy. Wystarczy, że na Facebooku, Twitterze lub Instagramie wrzuci się post o danej restauracji wraz z #restauracjaDlaMagdy, a produkcja odezwie się do wybranych przez fanów miejsc. Jeśli właściciele się podejmą, Magda Gessler przybędzie, by odmienić również ich kuchnię.

„Kuchenne rewolucje” – gdzie obejrzeć?

Odcinki obejrzysz na antenie TVN lub online na Player.pl