Kuchenne rewolucje

sezon 21 odcinek 14

Kuchenne rewolucje 21

Częstochowa to ponad dwustutysięczne miasto, którego codzienność toczy się w cieniu Jasnej Góry. Nie tylko latem odwiedzają ją tysiące turystów i pielgrzymów, dlatego konkurencja w gastronomii jest tu naprawdę spora. Przy uliczce sąsiadującej ze słynnym klasztorem, gdzie aż roi się od lokali gastronomicznych, powstał szatański pomysł na otwarcie restauracji Diavolo. Od ponad roku prowadzą ją dwaj przyjaciele Piotr i Przemek. Piotr wcześniej pracował przez wiele lat w banku, ale Przemek z powodzeniem prowadził pizzerię. Razem uwierzyli więc we wspólną restaurację. Niestety wiara nie pomogła. W Diavolo diabeł zakręcił ogonem, bo klienci omijają lokal szerokim łukiem, wybierając ofertę konkurencji. W karcie znajdziemy dania kuchni włoskiej, meksykańskiej, ukraińskiej i polskiej. Czy Magda Gessler nada restauracji przemyślany kierunek?

„Kuchenne rewolucje” – o czym jest program

Ponad dwieście pięćdziesiąt przeprowadzonych  rewolucji, tysiące przepisów kulinarnych, metamorfoz wnętrz i ona – nieustraszona Magda Gessler. Po raz dwudziesty pierwszy najsłynniejsza polska restauratorka wyruszy w Polskę, by ratować upadające lokale. W dziesiątą rocznicę startu programu królowa TVN-u nie zwalnia tempa!

„Kuchenne rewolucje” – nowy sezon

W nowych odcinkach najsłynniejsza polska restauratorka zawita do pizzerii "Amore Mio" w Chorzowie oraz "Pizza Bella" w Ustroniu. W Szczecinku Magda Gessler przybędzie na ratunek Rafałowi, który prowadzi restaurację "Zamek". Jego przygoda z gastronomią rozpoczęła się od baru szybkiej obsługi z kebabem, aż mężczyzna zdecydował się przejąć znaną w okolicy restaurację. Choć dania udekorowane są po królewsku lokal zamiast kwitnąć, więdnie.
Królowa polskiej gastronomii wyruszy również do Piły, gdzie zadba o metamorfozę café bar "Barka". Swoje rewolucje przeprowadzi również w warszawskich lokalach "Na okrągło" i "Villa Ostródźka".
Z powiewem świeżości Magda zawita również niedaleko Gdańska. Bistro "Smacznego" mimo wielu wysiłków właścicieli nie przynosi zysków, a duża rotacja pracowników nie poprawia atmosfery.
O pomoc do Magdy Gessler zwróciła się również restauracja "Szybka szama", która w swoim menu posiada ponad sto pozycji! Właścicielka w lokalu pojawia się raz na dwa tygodnie i nie wytycza zbyt jasno zadań swoim pracownikom. Z tym rozgardiaszem poradzić sobie może tylko Magda Gessler!

Dodatkowo wraz z nowym sezonem rusza akcja #restauracjaDlaMagdy - od teraz każdy z widzów sam będzie mógł wskazać rewolucjonistce lokal, który koniecznie potrzebuje pomocy. Wystarczy, że na Facebooku, Twitterze lub Instagramie wrzuci się post o danej restauracji wraz z #restauracjaDlaMagdy, a produkcja odezwie się do wybranych przez fanów miejsc. Jeśli właściciele się podejmą, Magda Gessler przybędzie, by odmienić również ich kuchnię.

„Kuchenne rewolucje” – gdzie obejrzeć?

Odcinki obejrzysz na antenie TVN lub online na Player.pl