Jakubiak: Z miłości do lokalności

Tomek Jakubiak zabierze cię w niezwykłą, kulinarną podróż po Polsce i przedstawi całą paletę produktów i smaków zakorzenionych w naszej kulturze.

Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury z zielonych pomidorów, kartacze czy bliny żmudzkie? Co niezwykłego mają w sobie kabanosy z Andrychowa i kamiennogórski ser pleśniowy? Sympatyczny prowadzący odkryje na nowo polskie produkty i zainspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań. Tym razem na wspólne gotowanie zaprosi on swoich widzów do niedużej, ale pełnej ciepła i bardzo klimatycznej kuchni.

Tomasz Jakubiak gotowaniem jest zafascynowany od najmłodszych lat. Kulinaria to jego żywioł, miłość i ogromna pasja. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także – dzięki pracy w telewizji – dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów.

Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 1 Mazowsze Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 2 Dmosin Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 3 Lisowo Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 4 Podkarpacie Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 5 Charsznica Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 6 Sery długodojrzewające Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 7 Ziemia Lubuska Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 8 Małopolska Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 9 Kaszuby Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 10 Pomorze Zachodnie Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 11 Kamienna Góra Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 12 Podhale Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 13 Stawy hodowlane - karp Jakubiak: Z miłości do lokalności sezon 1 odcinek 14 Pomorze