Francuskie wędrówki Julie

sezon 2

Culinary Roadtrip

W tym odcinku zawitamy do Górnej Sabaudii. Jest to region położony na poziomie 450 m nad jeziorem Annecy – nazywanym przez Paul Cézanne'a błękitnym. Nazwa okazała się wizjonerska, ponieważ jest to obecnie najczystsze jezioro Europy. Wpływa do miasta kanałami, które odkryjemy w szczególny sposób... W Annecy jest nie tylko wiele do zobaczenia, ale także do spróbowania – od zup przyrządzanych na bazie zbieranych w górach ziół po potrawkę z wieprzowiny w czerninie.

Druga odsłona kulinarnej podróży przez najpiękniejsze regiony Francji, obfitującej w piękne krajobrazy, niezwykłe smaki i aromaty. Normandia, Île-de-France, Alzacja – to tylko niektóre z regionów, które Julie Andrieu odwiedzi w drugiej serii swojego programu „Francuskie wędrówki Julie”. Zwieńczeniem serii będzie kolacja, podczas której prowadząca przygotuje dla swoich gości dania poznane w trakcie podróży.