Francuskie wędrówki Julie

sezon 2

Culinary Roadtrip

W tym odcinku odwiedzimy Nantes – miasto leżące nad brzegiem Loary. Okolica słynie z pięknych terenów. Są tutaj doskonałe gleby nadrzeczne, na których rosną wyśmienite warzywa. Robi się tu kozie sery i doskonałe wędliny. Morze oddalone jest od Nantes o 50 km, więc często przyrządza się tutaj ryby. W należącym do Loary regionie można dostrzec wpływy bretońskie. Czy odnajdziemy je również w kuchni regionalnej?

Druga odsłona kulinarnej podróży przez najpiękniejsze regiony Francji, obfitującej w piękne krajobrazy, niezwykłe smaki i aromaty. Normandia, Île-de-France, Alzacja – to tylko niektóre z regionów, które Julie Andrieu odwiedzi w drugiej serii swojego programu „Francuskie wędrówki Julie”. Zwieńczeniem serii będzie kolacja, podczas której prowadząca przygotuje dla swoich gości dania poznane w trakcie podróży.