365 obiadów Mariety Mareckiej

sezon 2

365 obiadów Mariety Mareckiej

Marieta Marecka zaproponuje wielkanocne menu. Na przystawkę zaserwuje prowansalską przekąskę z warzywami, a na danie główne wybierze polędwiczkę wieprzową, którą przygotuje ze śliwkami kalifornijskimi z hiszpańskim sherry. Na deser poda pyszne babeczki z twarożkiem pomarańczowym. To będzie prawdziwa uczta!

Prowadząca po raz drugi przedstawi widzom szereg prostych w przygotowaniu posiłków. Nie zabraknie również wskazówek dotyczących tego, co i za ile najlepiej kupić, jakie składniki możemy zamienić na tańsze oraz jak robić zakupy w przemyślany sposób. To jednak nie wszystko – swój udział w tworzeniu programu po raz kolejny dostaną widzowie, którzy za pośrednictwem nadesłanych przez siebie zdjęć będą prezentować zawartość swoich lodówek oraz pomysły na to, co można ugotować ze znalezionych w niej składników.