365 obiadów Mariety Mareckiej

sezon 2

365 obiadów Mariety Mareckiej

W tym odcinku odkryjecie potrawy inspirowane kuchnią szkocką i indyjską, a na obiad dla czterech osób wydacie trochę ponad 50 zł. Marieta Marecka przygotuje tradycyjne szkockie danie – scotch eggs, które poda z frytkami z selera. Pokaże też, jak zrobić łatwą zupę ze składników, które zostały z poprzedniego dnia. Po obfitym posiłku przyda się lekki deser – prowadząca przygotuje więc słynne indyjskie lassi z polskich gruszek.

Marieta Marecka po raz drugi przedstawi widzom szereg prostych w przygotowaniu posiłków. Nie zabraknie również wskazówek dotyczących tego, co i za ile najlepiej kupić, jakie składniki możemy zamienić na tańsze oraz jak robić zakupy w przemyślany sposób. To jednak nie wszystko – swój udział w tworzeniu programu po raz kolejny dostaną widzowie, którzy za pośrednictwem nadesłanych przez siebie zdjęć będą prezentować zawartość swoich lodówek oraz pomysły na to, co można ugotować ze znalezionych w niej składników.