Kuchenne rewolucje

sezon 11 odcinek 3

Kuchenne rewolucje 11

W Bolesławcu w przy Rynku mieści się zabytkowa kamienica "Pod Złotym Aniołem", a w niej najstarsza w mieście restauracja o tej samej nazwie, której historia sięga XIV wieku! Od 20 lat najnowszą historię restauracji tworzy pani Basia, której pomaga brat - kucharz - amator. Niestety złote czasy restauracji "Pod Złotym aniołem" dawno minęły, bo od 2 lat lokal przynosi straty. Właścicielka po 20 latach pracy czuje się zmęczona, brak jej pomysłu na zmianę i zapału do pracy. Dlatego na pomoc wezwała Magdę Gessler. Niestety stan restauracji jest tak samo dramatyczny, jak stan wiedzy pani Basi na temat kuchni - 20 latach prowadzenia restauracji z włoską pizzą w menu, nie wie co to jest parmezan i carpaccio... Czy 4 dni na pewno wystarczą Magdzie Gessler na uratowanie tej restauracji?