Kuchenne rewolucje

sezon 10 odcinek 12

Kuchenne rewolucje 10

W niewielkim Grajewie, chociaż malowniczo położonym, trudno znaleźć pracę. Dlatego młoda i energiczna Andżelika postanowiła sama stworzyć swoje miejsce pracy. Uznała, że mieszkańcom jej miasta brakuje kuchni orientalnej. Zdobyła dotację z Urzędu Pracy, zaciągnęła kredyt i otworzyła niewielką restaurację o egzotycznej nazwie "China Food". Przez 2 lata w chińskiej restauracji gotował... wietnamski kucharz. Niestety ostatnio "China food" nie przyciągała zbyt wielu klientów, a tym samym również nie przynosiła dochodów, więc Andżelika musiała zwolnić kucharza z Wietnamu i sama przejęła stery w kuchni. Niestety ta decyzja to był gwóźdź do trumny "China food", w której króluje glutaminian sodu i sztuczne barwniki - nawet oszczędności mamy właścicielki nie są w stanie wyrównać strat, jakie przynosi restauracja. Jak zwykle, wyjście z beznadziejnej sytuacji może znaleźć tylko Magda Gessler!