Pyszne 25

sezon 4 odcinek 8

Pyszne 25 4

Kuchnia włoska jest jedną z najpopularniejszych i najbardziej lubianych kuchni europejskich, dlatego kolejny odcinek programu „Pyszne 25“ dedykowany jest miłośnikom włoskich smaków. Na początek poznacie przepis na wyśmienite gnocchi z gorgonzolą i orzechami. Gnocchi to takie włoskie leniwe kluski. W przepisie Ani do ziemniaków gotowanych w łupinach dodajemy pieczone buraki, dzięki czemu danie będzie miało nie tylko wspaniały smak, ale również piękny różowy kolor.
Następnie dowiecie się jak przygotować wyborną makaronową zapiekankę czyli lasagne. Nie będzie to jednak klasyczna wersja tego dania z mięsem i sosem pomidorowym. W przepisie Ani zamiast mięsa jest łosoś, a na miejscu pomidorów zdrowy szpinak. Na koniec przepis na ulubione danie makaronowe Ani, czyli spaghetti z klopsikami. Danie to pokochają zarówno dzieci jak i starsi amatorzy kuchni włoskiej. Zapraszamy!