Pyszne 25

sezon 4 odcinek 5

Pyszne 25 4

Kolejny odcinek Ania Starmach dedykuje wszystkim tym, którzy myślą o zrzuceniu kilku kilogramów oraz amatorom kuchni dietetycznej i lekkostrawnej. Pierwsza zasada zdrowego żywienia brzmi „Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia”. W imię tej zasady Ania przedstawi przepis na pożywny omlet z szynką, pomidorkami i kiełkami. Do takiego omletu najlepiej pasują chrupiące grzanki z pieczywa razowego. Po lekkim, kolorowym śniadaniu czas na niskokaloryczny, ale jednocześnie pełnowartościowy obiad. Kolejna z zasad dotyczących zdrowego odżywiania mówi, że najzdrowsze są warzywa sezonowe, dlatego Ania zdradzi Wam jak przygotować rozmarynowego kurczaka z pieczonymi warzywami korzeniowymi. Na koniec propozycja dla amatorów ryb. Dowiecie się, jak przyrządzić aromatycznego pstrąga. Nie będzie to jednak jeden z wielu klasycznych przepisów na pieczoną rybę. Propozycja Ani jest nieco inna. Prowadząca upiecze pstrąga w soli. Ciekawi efektu końcowego? Zapraszamy do oglądania programu.